Wedstrijdverslag zaterdag 14 december 2019

Kampioenen mag je zoenen!!

Weer een Numidia/VC Limac weekend met een gouden randje.

Om te beginnen is MB1 gisteren onverwacht winterkampioen geworden! Super prestatie meiden, van harte gefeliciteerd! De tegenstander had maar een set nodig om te winnen en had de taart al letterlijk klaar staan. Oeps……dat werd een tranendal bij de tegenstander. Bij ons ook, maar dan van blijdschap en geluk.

Daarnaast was er een strijd binnen onze eigen club, heren 2 speelde tegen heren 3. Dit resulteerde in een 4-0 winst voor heren 2. Dames 1 heeft een stabiele 4-0 gemaakt in Nuth tegen Vludoc '98 DS1. Dames 2 heeft gevlamd tegen de flamingo's en gewonnen met 3-2. Dames 3 heeft in onze eigen sporthal in Linne gewonnen met 3-1 van VC Hero DS4. MC heeft helaas 3-1 verloren tegen de winterkampioen in hun poule.

En dan naar de mannen. Ga er maar even voor zitten.

Het weekend begon met een duidelijk instagramberichtje vanuit Rotterdam: “Volleyball is war”. Een of andere leipert had er onder geschreven: “Rammen morgen en snel met lege handen terugsturen naar Linne die gasten”. Het is dat onze mannen op het einde een felicitatie kregen als terechte winnaar via Instagram anders waren ze in dit verslag gefileerd. Laten we daarom mild zijn, maar het centrale thema blijft: The War!!!!!

De 1e set begon met de bekende klap die een daalder waard is en een voorsprong bij ons. Dat bleef zo tot aan het einde. Het ging gewoon van een leien dakje. Met een hoop tromgeroffel van onze supporters, een groter publiek uit Limburg dan het handje Rotterdammers, een niet te passeren Limac block en veel fouten bij Volley zuid.

Oorlog?

Poeh, niet meer dan een rotje vanuit Rotterdam. Onze mannen zongen uit volle borst: “Laat maar waaien……………. onze hoge boom vangt veel wind”. Kortom de dokwerkers waren niet opgewassen tegen onze blokwerkers.

Vlak tegen strak.

Onze mannen wonnen de set met 25–16.

Na de 1e set ontstond het besef bij het publiek dat we misschien wel zouden kunnen winnen. En waarom ook niet, we hadden er ver genoeg voor gereden. Dus gewoon nog harder schreeuwen en op de trommel slaan. Weg met dat Limburg Calimero-gedrag. Rotterdam is weliswaar groter, maar wij mogen er ook zijn. Zij hebben de Erasmusbrug, wij hebben de stuw over de Maas. Zij hebben de Euromast, wij hebben de Clauscentrale, zij hebben de grootste Europese haven, wij de grootste binnensluis. Zij hebben Ahoy, wij hebben het sjtanketsel in Linne.

Afijn, verder met die zelfbenoemde warriors.

De 2e set begon met een mokerslag van Nico en een serie ongekende kogels van onze mannen en het werd steeds killer en stiller aan de overkant. De teleurstelling werd omgezet in een discussie met de scheidsrechter en enkele spelers stelden inmiddels voor loopgraven aan te leggen. Oorlog is immers oorlog. Vanaf het eerste punt stond ons korps mariniers op winst en dat bleef zo tot de eindstand van 25-13.

Bij aanvang van de 3e set was er een herstel te zien bij Volley Zuid. Om de beurt een punt voor ons en weer een punt voor hen tot 10-10. Met dit tempo is ook ooit de 80-jarige oorlog begonnen, maar omdat Guido daar niet voor gekomen was kwamen er enkele commando’s vanaf de zijlijn, waarna de punten zich snel in ons voordeel opbouwden met een ongekende souplesse.

Even alle valse bescheidenheid over boord, ongekend hoe het team elke week groeit. Het spel wordt tactisch gewoon erg goed en snel gespeeld. De tegenstander was steeds verrast waar de bal gesmasht werd en kwam niet door de ongekende blokkering. De 3e set werd afgesloten met 25-21 en de wedstrijd was gewonnen.

De 4e set was er uiteindelijk op gericht hoog in de ranking te komen. En ook nu stond Numidia/VC Limac vanaf het begin voor en sloten ze de set episch af met een stand van 25-15. Volleybal Zuid was zich er nauwelijks bewust van en bleef zich druk maken over de beslissingen van de scheidsrechter. Die had er genoeg van en zond ze een gele (kerst)kaart. Prettige kerstdagen.

Bij de nabeschouwing vroegen we assistent-trainer Joep of we niet te positief waren met ons verslag. En jawel Joep nam het op voor volley zuid: “ze waren beter met inslaan…”

Numidia/VC Limac staat op de helft van het seizoen aan kop in de competitie met 11 wedstrijden gespeeld en 43 punten. Na de winterstop komen ze alle teams nog een keer tegen en kan de revanche beginnen. Het kan nog alle kanten op gaan, maar dit is wel supergaaf.

Ben je volgende week van de partij bij de bekerwedstrijd tegen landskampioen en Supercup winnaar Active living Orion?

 Deel dit bericht:

SPONSORS