wedstrijdverslag zaterdag 11-01-2020

Wedstrijdverslag heren 1 Numidia / vc Limac
Allereerst willen we Kim Schlechtriem bedanken voor het maken van de mooie foto's.
2020 let’s go!!!
Hèhè, we zijn de winterstop doorgekomen. Je zet eens een boom op, je ontkurkt een fles, je gooit een rotje, maar ja geen volleybal dus. De sporthal ligt er verlaten bij. Geen bal aan.
Klaar met proosten, weg met die 3 wijzen uit het oosten, actie!!.
Numidia / vc Limac 11 wedstijden gespeeld, 43 punten, plaats 1.
WIK Groot-Ammers 11 wedstrijden gespeeld, 32 punten, plaats 4.
Prins Tim opent de wedstrijd met een ludieke service en zijn spreuk: "Mit dees daag sjtuit nemes boetesjpel!".
De mannen van Groot-Ammers staan erbij en kijken er naar. FF roddelen? Wat waren die mannen klein. Was het wellicht Klein-Ammers? En die sluikreclame gaat ons ook wat ver WI(E)K.
De wedstrijd begint wat stroefjes na de winterslaap. Het publiek is ook nog niet op sterkte. Maar er staat gelukkig een team dat er zin in heeft en de eerste set meteen volledig onder controle heeft. Even een kortstondig herstel bij de tegenstander halverwege, maar door een regen van goede blocks, prima smashes en nog meer blocks blijft Numidia / vc Limac de set de baas en wint met 25-19.
In de tweede set missen we de energie in de zaal die gevoeld werd tijdens de bekerwedstrijden. Het lijkt allemaal wat matjes, maar dat is altijd als het goed gaat. Meteen zien we ook de uitdaging voor de coach voor dit jaar. Het team verder ontwikkelen en vooral super alert blijven. Het moet niet te soepel verlopen, want we zitten pas op de helft. Guido, hou de zaag scherp….
De hele set staan onze mannen op voorsprong. Even bij 7-7 gelijk spel, maar dat zijn peanuts. Je ziet echt dat dit team veel geleerd heeft van de bekerwedstrijden. Ze doorzien zaken en laten zich niet verrassen. Groot-Ammers mist ook het vuur en gaat er niet echt voor. De set wordt afgesloten met 25-16 in ons voordeel.
Assistent coach Joep komt tussendoor even naar de studio en verwoordt het als volgt:
“Behouden, degelijk, gemakkelijk nog een tandje bij te zetten als het nodig is, maar ik mis de mooie combinaties op het midden. Het mag wat spectaculairder.”
De 3e set staat in het teken van wat experimenteren. De mannen zingen uit volle borst: “laat maar waaien”. Ze beginnen wel wat raar gedrag te vertonen door zelf het plafond enkele keren te toucheren en met ballen te jongleren. De set wordt echter pijnloos gewonnen met 25-15.
De opzwepende muziek is inmiddels gestopt en de lampen gaan zelfs even uit…... Een lekker momentje om in het donker even terug te dromen naar de wedstrijd tegen Active Living Orion. Wat was het gaaf he?
Maar als de lampen aangaan staan er weer de wikkies tegen onze eigen Vikingen. De Wikkies nemen de kans waar om de gezapigheid om te zetten in voordeel en heel even lijkt de laatste set een andere kant op te gaan, maar dat gebeurt niet. De mannen uit Ammers zijn geen drammers en onze boys are back in business als Boss Guido ze even aanspreekt tijdens een time out.
Er worden zeker ook aan onze kant fouten gemaakt, maar deze zijn niet systematisch.
Beleggersadvies: Inzet op dit team levert meer op dan bitcoins. Behaalde resultaten uit het verleden geven echter geen ………………..blijf wakker jongens.
Gaaf om in de 4e set ook Zweef Dave en Limark te zien spelen. De vierde set eindigt in 25-19 en Guido heeft weer 5 stempels op zijn spaarkaart.
Al met al een mooie start van het nieuwe jaar.
Het maken van een verslag is helaas niet als het maken van een foto. De aandacht voor de andere teams is er daardoor soms te weinig. Vergeef het de schrijver, maar weet dat de andere teams echt bijgedragen hebben aan het succes door de zaal vooraf op te warmen met heel veel punten. Ligt jouw hart bij een van onderstaande teams en wil je graag tips om verslagen te schrijven, laat het ons weten.
Dames 1 gewonnen na een erg geslaagde wedstrijd, na maar liefst 5 sets.
Heren 2 gewonnen. De tegenstanders waren een stuk ouder, maar niet vitaler.
Dames 2, gewonnen, ook na 5 sets. Keurig.
Dames 3, gewonnen in Weert, goed gepresteerd.
Meisjes C1, gewonnen. Gefeliciteerd.
Meisjes B1, helaas verloren. Volgende keer beter.
Regioteam Midden-Limburg, helaas verloren. Volgend keer nieuwe energie.

Deel dit bericht:

SPONSORS