wedstrijdverslag Heren 1 7-3-2020

Wedstrijdverslag Numidia / vc Limac HS1 tegen Flamingo’s 56 HS 1
We hebben er weer zin in. Twee weken na de carnaval in Limburg spelen deze Limburgse TOP teams tegen elkaar. Hier en daar de schmink nog achter de oren en de polonaise bijtend in de benen. Over de na-ijlende effecten van bier nog maar te zwijgen.
Bij aanvang staat Numidia / vc Limac met 16 gespeelde wedstrijden op 64 punten en de Flamingo’s 56 staan met 16 gespeelde wedstrijden op 54 punten.
De wedstrijd eerder in het seizoen heeft Numidia / vc Limac gewonnen van deze fluitende vrienden, maar dat was zeker niet vanzelfsprekend. De teams zijn aan elkaar gewaagd en behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor blablabla…………
Even opstarten jongens, we gaan er weer voor.
Oeps, bijna vergeten. Eerst iets anders!!!
NEVOBO heeft de corona-regels gecommuniceerd aan de verslagleggers. Ze moeten worden opgenomen in het verslag, anders mogen de verslagen dit weekend niet worden gedeeld. Goed al die aandacht voor het coronavirus, want andere media doen er het zwijgen toe. Je hoort er werkelijk niets over. Jij wel soms?
De 10 Collectieve Corona regels van de Competitie Commissie & Co.
Handen wassen voor het serveren of latex handschoenen dragen.
De bal moet worden ingepakt in huishoudfolie.
Bij een onderhandse service steekt iedereen de handen in de lucht.
Tegenstanders mogen niet meer bij de neus worden genomen.
Ook geen lange neus meer trekken, alleen nog bedeesd lachen in eigen vuistje.
Pancake ballen mogen niet hergebruikt worden, maar moeten direct de vuilnisbak in.
Scheidsrechters mogen nog wel via het fluitje inademen, niet meer uitblazen.
Niezen en snotteren, alleen in de elleboog van de lijnsnuifrechter of tegen het plafond.
Er wordt niet meer met twee vingers in de neus gewonnen.
Bij einde wedstrijd gelieve de tegenstanders geen hand te geven, tenzij ze hoger in de ranking staan.
Het coronavirus is weliswaar geen vogelgriep, maar je weet het nooit met die Flamingo’s uit Gennep.
1e set
De set begint met op de achtergrond de top duizend “ slechtste muziek ooit”. Vreselijk, zelfs voor Gennep. De teams zijn aan elkaar gewaagd en gaan er meteen vol in. Over en weer worden vergelijkbare fouten gemaakt en ook is er geen duidelijk verschil waar te nemen in de succesvolle ballen. Erg spannend. Numidia / vc Limac staat tot 24-24 steeds voor, maar wordt via een guerrilla toch nog onderuit gehaald op het einde en verliest de set met 28-26 tegen. Dat neigt naar revanche.
2e set
Na een kleine achterstand in het begin herpakt Numidia / vc Limac zich en houdt het de gevleugelde vrienden uit Gennep op afstand. Uiteindelijk trekt men hen een flinke veer uit bij een eindstand van 25 – 15 in ons voordeel.
3e set
Bloedfanatiek gaan de mannen over en weer de strijd aan en bij enkele punten moet zelfs de scheidsrechter en zijn maatje het flink ontgelden. Jammer dat er nog geen VAR is. In de eerste helft van de set stond Numidia / vc Limac nog even achter, maar door een prima herstel pakt men bij een setstand van 25-20 de winst en trekt men de Flamingo’s de volgende veer uit. Ze ogen al wat kaler.
4e set
De Flamingo’s zijn echter verre van verloren en voeren de druk op. De data-analist van Numidia / vc Limac heeft er de handen vol aan. Zoals elke week worden de data pas na de wedstrijd gedeeld met het team en de coach, maar bij deze toch wat interessante percentages die al direct uit de analyse app van Numidia / vc Limac zijn te halen. Heb jij hem al gedownload?
Balbezit 100% aan eigen zijde, 0,3 % aan de andere zijde
Twee voeten contact met de grond 78,32%
Oogcontact met het mooiste meisje in het publiek 67,32%
Blikken die konden doden naar de tegenstander 89,12%
Bloed, zweet en tranen 22,3%
De vaste lezer voelt hem al aan. Deze set gaat niet goed komen. De verslaglegger lult er omheen. En inderdaad, helaas moet Numidia / vc Limac de set loslaten bij een eindstand van 25-17 tegen.
Dat doet pijn………………afijn, een keer groen en goor snotteren tegen het plafond, handen wassen en verder.
5e set
De lezer die goed geteld heeft weet dat het met 2 sets voor en 2 sets tegen tijd is voor de 5e set. En terwijl de snot inmiddels van het plafond naar beneden druipt, gaan de mannen onverstoord verder en schreeuwt het publiek (ook niet al te smakelijk) de longen uit het lijf.
Bij een stand van 15 10 in ons voordeel worden de Flamingo’s in eigen kippenhok afgedroogd, geplukt en gekortwiekt en het laatste pootje gelicht.
Overige uitslagen Numidia/VC Limac:
Tecona-ADC D3 - Numidia/VC Limac D1 0-4
Jokers VC H2 - Numidia/regioteam midden-Limburg H3 4-0
VC Maasdal D1 - Numidia/VC Limac D2 2-3
VC HERO H3 - Numidia/VC Limac H2 1-3
Jokers VC MB1 - Numidia/VC Limac MB1 4-0
Numidia/VC Limac D3 - HHC/Hornerhof D5 1-3
Numidia/VC Limac MC1 - VC Kessel MC1 2-3

Deel dit bericht:

SPONSORS