Wedstrijdverslag 30 november DAMES 1 en HEREN 1

Na de wedstrijd van Numidia/vc Limac tegen Zaanstad duurde het een aantal dagen voor de adrenaline weer de normale proporties aannam bij spelers en supporters van Numidia/vc Limac.
Wat een toffe club dat Zaanstad. Onze mannen ontvingen de opname van de wedstrijd en een mooie bedankbrief met terugblik. Sportief en waardig. Wat dat betreft kan eredivisie voetbal nog iets leren van volleybal.
Dit weekend was het business as usual, met weer voldoende challenge in de competitie. De reporter van Numidia/vc Limac kon geen keuze maken en ging daarom zowel naar Dames1 als Heren1. Moeder Maas zorgde voor een snelle verbinding tussen Maastricht via Linne naar Dordrecht.
Stap op de waterscooter van Numidia/vc Limac en race mee.
Dames 1 speelde met niemand minder dan coach “Bernadette aan het net”, tegen Fyrfad 1 uit Maastricht. In het klassement stonden onze dames met 8 gespeelde wedstrijden en 30 punten iets voor Fyrfad met 8 gespeelde wedstrijden en 26 punten, maar het verschil was dunnetjes. In de eerste set kwamen onze dames helaas meteen op achterstand te staan en het lukte niet meer om bij te komen. Fyrfad was “fier zat” en won de set dan ook met 25-15. Geen vrouw over boord toch, nog 3 sets te gaan?
De dames van “Sjeng oan de geng” waren ook in de 2e set niet mals en deelden wederom de lakens uit. Geen hoge hakken maar hoge blokken en stevige aanvallen. Eigenlijk gewoon een ordinaire bitchfight maar helaas niet in ons voordeel. De 2e set eindigde met 25-11 voor de thuisclub.
Op zo’n moment realiseer je je ook dat het publiek een team vleugels geeft. Nu moesten onze dames het alleen doen en waren er alleen nog maar de herinneringen aan het enthousiast publiek van vorige week. Of dat voldoende was voor de tweede helft van deze wedstrijd?
In de 3e set begonnen onze dames met enkele mooie reddingen en ze speelden opvallend beter dan in de eerste twee sets, maar eerlijk is eerlijk, Fyrfad was sterker en won met 25-21.
Vervolgens komt het dan toch weer aan op karakter. Onze toppers lieten bij de start van de vierde set de kopjes niet hangen en gingen voor het laatste punt. Van meet af aan stonden ze voor en pas bij 19-19 was er sprake van een gelijkspel. Fyrfad zakte weg en onze dames schakelden juist een tandje bij en wisten de laatste set te winnen met 25-21.
Door die laatste set te pakken blijven ze in de ranking nog net voor Fyrfad staan.
Samengevat: Veel klappen ontvangen, zich deels weten te herstellen en in elk geval met rechte rug en schouders de laatste set binnen weten te slepen. Goed hersteld dames.
Dan naar de mannen.
Met verslaggever en fotograaf snel de waterscooter op en plank gas de Maas op richting Dordrecht. In Maasbracht stond de sluis open en in Linne was de stuw gestreken en zonder enige vertraging waren we op tijd in Dordrecht. Best druk zo’n weekend…
Onze reuzen stonden al klaar en gingen het gevecht aan met Next Volley Dordrecht HS1. Numidia/vc Limac stond in de ranking op 8 wedstrijden en 29 punten. Next Volley Dordrecht heeft eveneens 8 wedstrijden gespeeld, maar slechts 14 punten. Jop en Jordy waren er dit weekend helaas niet bij. Wel een warm welkom voor Pim die na een verdiende vakantie weer aanschoof als libero.
Onze mannen stonden in de 1e set tot 5-5 achter, maar kwamen toen snel op voorsprong en Next Volley Dordrecht wist even niet hoe daar mee om te gaan. Al halverwege de set had men de time-outs verspeeld en was er weinig keus dan door te gaan met die banaan. Het publiek bestond voor 99,97% uit Dordtenaren, maar ondanks dit enthousiasme pakten onze mannen vol overtuiging en met duidelijke cijfers de set met 25-15. Samengevat eerste set: ’n hardgekookt eitje.
De tweede set ging meteen de goede kant op en het team kon ondanks de afwezigheid van Jop en Jordy een verbluffende snelle voorsprong realiseren. Pim was ook weer van de partij en de “pancakes” vlogen over het net. Lange mooie rally’s. Guido ging deze keer voor een teamoverwinning, waarbij iedereen werd opgesteld. Next Volley Dordrecht kon zich in de tweede helft van de set nog deels herstellen, maar onze gladiatoren maakten de set af met 25-22. Samenvatting tweede set: Een zacht gegaard kippetje.
Hiermee is meteen de altijd terugkerende vraag beantwoord: Wat was er het eerst, de kip of het ei? Ben je er nog niet zeker over wie of wat er het eerste was, wacht dan op de samenvatting van de 3e set. Lets go.
De 3e set ging even gelijk op tot 4-4, maar Dordrecht werd duidelijk sterker en pakte de wedstrijd over. Tijd voor een serie ongekende Nicobolo’s vroegen de supporters van Numidia/vc Limac zich af. Ondertussen in een speciale supporters-app-groep verenigd. Limac wist zich bij 10-10 te herstellen, maar het was niet gemakkelijk. Pas vanaf een score van 18-18 konden onze mannen terrein winnen. 20-18 voordeel. 23-19 voordeel, 23-21 voordeel. Spannend, spannend, spannend. Maar helaas voor Dordt, alles lukte bij onze mannen. Samenvatting derde set: een magere haan met 25-23.
De vierde set begon wederom spannend. De uitdrukking luidt niet voor niets: “Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt”. Maar allee, daar kunnen wij ook een gepaste uitdrukking tegenover zetten? “Hoe dichter bij Lin, hoe lastiger het gewin”. Kortom, het kon op dat moment nog alle kanten op.
Waar onze dames helaas de eerste 3 sets verloren en alleen de laatste wonnen, ging het bij de mannen net andersom. Over en weer waren Numidia/vcLimac en Next Volley Dordrecht aan elkaar gewaagd. 6-5 voor, 8-9 achter, 14-13 achter, 17-15 voor, 21-19 voor, 22-22, maar uiteindelijk pakt Dordrecht de laatste set met 25-23.
Aangezien de concurrenten voor de titel ook punten lieten liggen duurden de teleurstellingen van de laatste verloren set niet lang en werd er op de terugreis flink gezongen in het busje.
De overige uitslagen van de teams zijn:
Revoc/VCB HS2 - Numidia/vcLimac HS2: 3-2
VC Mestreech DS1 - Numidia/vcLimac DS2: 4-0
Numidia/Regioteam Midden Limburg HS3 - Tecona - ADC HS2: 0-4
Numidia/vcLimac DS3 - Ledub DS5: 0-4
VC Patrick MB2 - Numidia/vcLimac MB1: 1-3
Numidia/vcLimac MC1 - VC HERO MC1: 3-2
Aanstaande zaterdag staat wederom een voor zowel onze Dames 1 als Heren 1 belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Dames 1 speelt om 17.00 uur tegen Tupos D1 uit Baarlo en Heren 1 speelt om 19.30 uur tegen Hajraa uit Eindhoven. Iedereen is van harte welkom om onze spelers aan te moedigen en na afloop in onze gezellige kantine de wedstrijd te evalueren.
Over 2 weken, 14 december staat voor onze heren de cruciale uitwedstrijd tegen Volley Zuid uit Rotterdam op programma. Volley Zuid staat momenteel tweede met 1 punt minder maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld. Om de koppositie in de tweede divisie vast te houden zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Numidia/vc Limac wil bij voldoende animo een supportersbus regelen om onze spelers aan te moedigen. Aanmelden kan via secretariaat@vclimac.nl

Deel dit bericht:

SPONSORS