Wedstrijdverslag 1 februari 2020

Wedstrijdverslag Numidia / vc Limac HS1 tegen Atak ‘ 55 HS 1
Laten we deze week eens met de uitslag beginnen. Kort en bondig. Onze mannen hebben met 3-1 gewonnen van de waspikkies………… Prima gedaan.
1e set 25-18 gewonnen.
2e set 17-25 verloren.
3e set 25-23 gewonnen.
4e set 25-17 gewonnen (2e set achterstevoren, omgekeerd op de kop nagespeeld)?
De wedstrijd werd gespeeld in Waspik, een dorpje in Brabant dat wel groot denkt want ze hebben maar liefst twee kernen t.w. Waspik-Boven en Waspik-Beneden. Je zou denken dat de lange volleyballers uit Waspik-Boven komen en dat Waspik-Beneden korte pootjes kampioenen levert voor midgetgolf en jeu de boules, toch?
We verzinnen het niet, maar we zagen het verschil terug in de wedstrijd. Soms zagen we de waspikkies boven over spelen en soms beneden langs. Onder het net doorspelen levert echter geen punten op en men moest het toch wel hebben van de Waspik-boven spelers.
Numidia / vc Limac begon met twee uitgeschakelde spelers, allebei geblesseerd aan een enkel. Omdat twee maal enkel pech bepaald geen dubbel geluk is, zag men wel even op tegen de Attacks van Atak. Het viel gelukkig wel mee met de tikkies van de pikkies.
Er werd gespeeld op het middelste veld zonder dat er netten hingen tussen de velden links en rechts. Een beetje vreemd volleybal om zo nu en dan met meerdere ballen tegelijkertijd te spelen.
De 1e set is zoals altijd even warm spelen en uitdagen. Numidia / vc Limac liep echter al snel uit en de uitkomst hebben we boven al vermeld.
De 2e set stond in het teken van Atak. Wel een goede start, maar er werd een gat geslagen in de puntentelling (overigens zonder dat de tellers geraakt werden) en Atak nam het stokje over en maakte het af.
De 3e set ging gelijk op tot ergens rond de 20. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar het geluk was aan onze zijde en de set werd binnengehaald.
Zoals we boven al schreven leek de 4e set qua punten op de tweede set, maar dan omgekeerd. Een omgekeerd verslag van de 4e set levert in dit geval op: De 4e set stond in het teken van Numidia / vc Limac. Wel een goede start, maar er werd een gat geslagen in de puntentelling (overigens zonder dat de tellers geraakt werden) en Numidia / vc Limac nam het stokje over en maakte het af. Ook verslaggevers zijn soms in een melige bui.
Mede door de slechte prestatie van Volley Zuid die door Groot Ammers werd verschalkt met 4-0 staat Numidia / vc Limac HS1 met 15 gespeelde wedstrijden en 60 punten behoorlijk los.
Nummer 2 op de ranking zijn de Flamingo’s met 50 punten en 15 gespeelde wedstrijden.
Nummer 3 zijn de wonden likkende mannen van Volley Zuid met 48 punten (maar wel 1 wedstrijd minder gespeeld).

Deel dit bericht:

SPONSORS