Oefenwedstrijd Tectum Achel

Wedstrijdverslag Numidia / vc Limac heren 1 tegen Tectum Achel heren 1
De wedstrijd is een van de oefenmomenten voorafgaande aan de competitie 2020/2021. Guido Görtzen heeft daarbij een duidelijke keuze gemaakt onder het motto: “What doesn’t kill you, makes you stronger”. Alle teams waar tegen wordt gespeeld dit jaar, tijdens de oefenperiode, zijn dan ook een maatje groter. Tectum Achel is zelfs een van de beste 4 teams van België. Hun slogan is: “Serve strong, dig fierce, spike hard”. Numidia / vc Limac heren 1 zet daar tegenover hun fameuze slogan: “Meer beer”. Verschil moet er zijn!!!
Wat een heerlijke start. Even vergeet je Corona en ga je op in de explosie aan energie die vrijkomt bij allebei de teams. Super atleten die het tegen elkaar opnemen waarbij de wedstrijd (en niet de uitslag) de kick is. Tectum Achel knalt er in en onze spelers worden Bont(je) en blauw geslagen, maar de Belgen maken ook niet helemaal de (k)Achel met ze aan. De 1e set eindigt met een stand van 25-17 voordeel Achel.
De mannen van Numidia / vc Limac zitten niet bij de pakken neer en in de 2e set zien we een team dat er ook echt zin in heeft en er ook voor gaat. Indrukwekkende huzarenstaaltjes tijdens zowel de verdediging als aanval. De gaten worden in het net geslagen en meteorietinslagen in de parketvloer. Moeilijk om daarbij als publiek alleen in de elleboog te juichen. Wederom eindigt de set met een stand van 25-17 voordeel Achel.
De 3e set laat het team van Achel het heel even liggen en krijgt het meteen repliek van Numidia / vc Limac. Bij een stand in ons voordeel van 17-16 smeken de Belgen om een time-out. De coach is not amused en er volgen enkele waarschuwingen. Met moeite weet Achel op winst te blijven, maar men wint uiteindelijk toch met 27-25.
In de laatste set zijn de Vlamingen niet mild. Ze beuken er op los en weten het spel snel te beslechten met een stand van 25-10 in hun voordeel.
Niet gewonnen dus, maar zeker niet afgedroogd.
Volgende week nog twee van deze veldslagen tegen teams uit de TOP divisie in Zaandam en Huizen. Daarna begint op 19/9 de competitie met een thuiswedstrijd in Linne.
De wedstrijd was het slotstuk van de Leo Vlot dag. Leo was een van de vaandeldragers van het volleybal in Linne. Hij stierf veel te jong en wordt nu elk jaar op deze dag door de vereniging met dit toernooi geëerd. Leo zou trots zijn geweest op deze prestatie mannen. We zien uit naar de competitie.
 

Deel dit bericht:

SPONSORS