Numidia/vc Limac Heren 1 versus Zaanstad heren 1

Waar moeten we na zo’n wedstrijd beginnen…..

Iets Bijbels? David en Goliath wellicht…..nee te vroom. Iets vergelijkend? Gallië, ook wel bekend als "Het Gallische dorp van Asterix tegen de Romeinen", een kleine nederzetting gelegen in Bretagne………..nee, ook te ver weg in de geschiedenis.

Dan toch maar naar vandaag, hier en nu.

Of toch enkele weken terug in de tijd? Want deze challenge begon eigenlijk al na de overwinning tegen Webton Hengelo en Peelpush. De adrenaline bouwde zich op in de weken die volgden, op allerlei manieren kwam de wedstrijd meer en meer in beeld. Van luchtige opmerkingen: “clash tussen Limburgse polonaise en Zaanse mayonaise” tot serieuze analyses, gerichte trainingen, een teamlunch bij de sponsor, extra stoelen, extra media-aandacht, respectuitingen over en weer, een fruitmandje naar Joep, extra horeca-inkopen en nog meer extra stoelen. De spanning hing in de lucht.

De criticasters genoten vooraf van het idee dat onze heren vernederd en in de pan gehakt zou worden. Zeker na het verlies tegen Landgraaf niet ondenkbaar. De optimisten onder ons wisten zeker dat hier de revival begon voor het niveau dat Linne weleer heeft bereikt.

En onze mannen: Thom, Tygo, Jop, Mark, Yannick, Nico, Job, Lennard, Dave, Pim, Jordy en Guido en Joep als trainers genoten gewoon van het moment. Met gezonde spanning gingen ze de wedstrijd in onder het motto: “Elke wereldreis begint met de eerste stap en dit is er weer een”. En wat een stap, tjonge jonge, wat een wereldse wedstrijd.

Genieten met de zachte hoofdletter G en dat all the way.

Grote dank aan onze mannen voor dit spektakel en schouwspel. Maar eerst nog een dikke merci voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maken en een compliment voor alle andere teams die dit weekend weer Numidia/vcLimac op de kaart hebben gezet. Dames 1 en 2 wonnen respectievelijk met 4-0 en 3-1 en heren 2 won met 4-0 en staan momenteel gedeeld eerste. Heren 3 kon helaas niet winnen en verloor met 3-1. Nog een laatste high five for mister speaker Roger en voor ons Marianneke het trommedammeke.

“Order order, let the game begin”!!

Totale verbazing dat de scheidsrechter niet meteen ingreep. Bij Zaanstad was overduidelijk een speler teveel opgesteld: zittend op de schouders van nummer 4 in een gezamenlijke outfit. Samen waren ze 2,08 meter hoog en 1,30 meter breed. De hardhouten voordeur van Zaanstad. Ook bij Numidia/vcLimac waren overigens twee spelers extra opgesteld. Nummer 7 het publiek en nummer 8 het plafond.

De eerste set begon met enkele punten voor onze mannen. Het publiek verkeerde in de verwachting dat we het beest in Zaanstad aan het wakker maken waren en dat de afslachting snel zou beginnen. Numidia/vcLimac kwam dan ook al snel op achterstand, maar halverwege bij 14-14 pakte men het spel over en keerde het tij. “Nanananananananana, Limac heren 1, heren 1, limac heren 1……………”.

Eerste set in de boksentes met 25-19.

Bij de aanvang van de tweede set stond Zaanstad nog relaxed in de stand van “Jabbe dabbe dabbe, appeltje eitje dat Limbabwe”.

Mooi niet, met een constante lichte voorsprong voor Numidia/vc Limac ging het spel verder. De tube Zaanse mayonaise werd verder uitgeknepen en onze kanjers sloten de set af met een stand van 25–18.

De derde set wist Numidia/vcLimac ook in het eerste deel redelijk gemakkelijk voor te blijven. Veel energie en kracht, goede tactiek en opvallend veel fouten bij Zaanstad. Tijdens de wedstrijd telden we bijvoorbeeld 7 ballen tegen het plafond (het is inderdaad laag) maar ook 7 service-fouten. Maar in deze set kwam dan toch ook de energie los bij Zaanstad en wist men de set met 25–22 te winnen.

Het begin van de 4e set, twijfelende ogen bij het publiek: Hoe gaat dit aflopen? Het zal toch niet? Dit is toch niet mogelijk? Zou het dan echt? Omdat dit verslag nog niet klaar was, moesten ze doorspelen om daar achter te komen. Lees je mee?

Stapje voor stapje gingen ze aan de bak. 2-2, 5-5, 6-6, 7-7, 12-12. Het leek wel een danswedstrijd: stap-zij-sluit-zij-stap-zij-sluit-zij-stap…………. Onduidelijk of het de quickstep was of de eerste beweging naar de polonaise. Het zag er heel even lief uit, maar daar was het talrijke publiek niet voor gekomen. Vanaf 12-12 pakten ons mannen de dans genadeloos over.

En bij een eindstand van 25-23 had niemand meer last van het plafond. Het dak ging er door het publiek volledig vanaf. Ongelofelijk, maar echt waar……….. Eredivisionist Zaanstad is volledig van het veld gespeeld door onze heren. Het moest in Linne en Maasbracht na de wedstrijd nog even indalen. Bij de Mannen uit Zaanstad waarschijnlijk ook.

Who is next?

Niemand minder dan Active Living Orion – Landskampioen 2018/2019 en Winnaar Supercup 2019... Matchday is zaterdag 21 december in Linne!!

Nog een laatste prangende vraag aan onze sponsor: Wat zat er op de broodjes tijdens de lunch?

 Deel dit bericht:

SPONSORS