Kwartfinale nationale beker Numidia/VC Limac tegen Active Living Orion.

Kwartfinale nationale beker Numidia/VC Limac tegen Active Living Orion. 

Beknopte versie: 

What does not kill you, makes you stronger!!! Niet gewonnen, maar zeker niet verslagen. Droom spat uiteen in nog grotere dromen, maar vooral realistische ambities. #eredivisie #wemeetagain #wegaannogveelbeleven.

Langere versie: 

Nog even het geheugen opfrissen. Tot vorig jaar speelden onze mannen nog 3e divisie. Als nieuwkomers in de 2e divisie staan onze mannen op dit moment boven aan in de competitie. Als ze dit vast weten te houden na de winterstop maken ze kans op de doorstroom naar de 1e divisie. Zo ver is het nog niet, maar ze liggen dus op koers. 

Naast de competitie deden de mannen mee aan de Nationale beker. Dit avontuur begon op de Leo Vlot dag met de 1e ronde tussen Numidia/VC Limac HS1, MKB Accountants/VCV HS1, Skunk HS1, De Hofnar-Bovo HS1. Met drie wedstrijden haalde Numidia/VC Limac HS1 zes punten binnen en werd de terechte winnaar van de ronde. Dit was al een ongekende score als je je realiseert dat alle andere teams in de 1e divisie actief zijn. 

Vervolgens ging het avontuur verder in Meijel met de 2e ronde tegen Webton Hengelo (top divisie) en Peelpush (eveneens topdivisie). De peel stond in brand toen onze mannen daar de topdivisie teams op de knieën kregen. Een ongekend succes. 

In eigen huis kregen ze vervolgens Zaanstad HS1 op bezoek. Wederom een niveau hoger, liefst eredivisie. Volg je het nog? Dus:

• 3e divisie (onze mannen vorig jaar)
• 2e divisie (onze mannen dit jaar)
• 1e divisie  (de teams die verslagen werden in de 1e ronde)
• Topdivisie (de teams die verslagen werden in de 2e ronde)
• Eredivisie

De eredivisionisten uit Zaanstad werden volledig van het veld gespeeld met maar liefst 3-1 in de 1/8ste finale. 

Achter de schermen werd een topberaad georganiseerd bij NEVOBO. Hellup, wat nu……. Niemand zag het aankomen dat onze mannen vervolgens landskampioen Active Living Orion HS1 op bezoek zouden krijgen. Maar het gebeurde wel. 

RETTEKETETTEKETET…………kaboem……... kebeng.

Achtereenvolgens in dit verslag graag aandacht voor: 

• The week before
• The battle
• The night after
• The book, the film and the musical (parkeren we nog even) 

The week before…

Er is door vele vrijwilligers heel veel werk gedaan in de voorbereiding om dit ongekend spektakel mogelijk te maken. Dank aan het bestuur, het organisatieteam, de vele sponsoren, de marketing, de catering, geluid licht, grime, visagisten, masseurs, data-analisten, cameramensen, stuntmannen, cheerleaders, de groenvoorziening, de schoonmaak, de conciërges, gastvrouwen en gastheren, obers, politie te paard, de Rijksvoorlichtingsdienst en het NEVOBO traumateam.  
    
The battle…

Haantjesgedrag en kippenvel al tijdens het inspelen. Wat een sfeer, wat een energie, wat een adrenaline. Aan 3 zijden publiek. Aandacht en respect voor de ereleden, de sponsoren, de coaches en een minuut stilte voor Thei Sampers die deze week overleed. Een stilte die overgaat in een oorverdovend lawaai in een handomdraai. De camera’s van L1 draaien, de kranten starten al de persen, FOX news live, Al Jazeera en helaas geen Linnernuuts meer (komt goed). Even het gevoel van Het spel zonder grenzen begin jaren zeventig in Linne. 

Scheidsrechter klaar? Lijnrechters klaar? Tellers klaar? 

De 1e set.

Onze mannen pakken meteen uit en gaan vol in de aanval. De mannen van Orion kijken de kat uit de boom, maar zijn zelfverzekerd en niet bang. Vanaf 7-7 nemen ze de voorsprong over en geven deze niet meer af. Lange mannen die over ons blok heen slaan en die alle denkbare technieken beheersen. De 1e set wordt afgerond met 25-19 in ons nadeel.

De 2e set. 

Wederom beginnen onze mannen vanuit kracht de wedstrijd en weten deze te bepalen tot een stand van 8-8. Enorme klappen over en weer tijdens een erg sportief spel. Soms ook gewoon broddelwerk bij Orion. Ze mogen landskampioen zijn, het spelen is niet altijd superieur. Maar wederom weet Orion de voorsprong vast te houden en winnen ze de set met 25-17. Een ding begint dan wel duidelijk te worden bij het publiek. Onze mannen verliezen  de twee sets, maar ze worden allesbehalve verslagen of vernederd. 

De 3e set. 

Deze set begint anders. Orion begint beter, maar houdt dit voordeel slechts enkele punten vast. Het tij keert bij 4-4 en onze mannen komen los. Spanning en ontspanning zitten dicht bij elkaar. Ze hebben er duidelijk lol in en dit is de fase in de wedstijd waarbij de kat uit Linne kwam en de muis uit een of andere achterhoek. Onze mannen trakteerden op stalen kogels en betonnen blokken. Echt eredivisie waardig. Student werd even docent. Een wave ging door de zaal, het publiek kreeg een prachtige wedstrijd te zien. Over en weer werden alle trucs uit de kast gehaald, maar ja……… de bal moet uiteindelijk een kant op rollen. 

Pas vanaf 17-17 wist Orion zich te herstellen en maakten de tukkers de set langzaam maar zeker af en wonnen met 25-21 de set en de wedstrijd.   
De droom waarmee onze mannen het seizoen ingingen en naar de beker grepen is uiteengespat. Zeker niet in een teleurstelling, maar in nieuwe realistische dromen en ambities. Dit team zien we over enkele jaren in de eredivisie. Men heeft het niveau, nu nog de punten in de kuiten. Dit komt goed, zeker weten.   

The night after...

What happens in Linne stays in Linne. De Limburger kopt: droom spat uiteen, maar masterplan staat als een huis.

#geefdezeclubeengroterezaal
#nietgewonnnenmaarooknietverslagen
#gladiatorenenglorie
#sponsorenzijnwelkom

Deel dit bericht:

SPONSORS