wedstrijdverslag Lycurgus heren 1

VC Limac/ Topvolleybal Limburg heren 1 tegen Amysoft Lycurgus heren 1
Linne, 30 januari 2022
Gesteund door de Jeugd en Sportraad Linne werd op 12 augustus 1966 onder aanwezigheid van 26 belangstellenden de oprichtingsvergadering gehouden……. Oeps, verkeerde jaartal, maar meteen wel een leuke quizvraag:
Wat was de naam van de allereerste volleybalvereniging in Linne? We zien het graag terug in de comments.
Terug naar het heden. De softe ploeg van Lycurgus heeft meer dan 4 uur in de Lycurbus gezeten om hier te komen winnen/ verliezen (doorhalen wat niet past). Erg soft zijn ze niet meer, eerder tot op het bot verstijfd. Gaat deze start in ons voordeel werken?
Wat een verademing trouwens dat er weer publiek is. Laten we ze even allemaal aan jullie voorstellen. Op de eerste rij links Har, dan Jan, Jeroen (zwaai maar even), Wilma, Toos, Ton, Frank, Maurice, John, Carla………….dat gaat te lang duren.
Succes mannen. Hier is de bal, daar hangt het net, retteketet, op naar de 1e set en winnen is #supervet.
1e set
De eerste klap blijft een daalder waard tot 8-8 waarna de Groningers ons uit de flow halen. Een time-out van Guido-GO volgt bij 8-11 waarna onze mannen goed van zich afbijten maar wel achterblijven. De noordelingen bereiken als eerste de roaring twenties met de Limburgse horde op de hielen, maar helaas moeten we voor ze knielen bij een verlies van 25-19.
2e set
Onze puntentellers Wim en Monique gaan uitgebalanceerd te werk met een puntje hier en een puntje daar tot 5-5 waarna de tegenstander de harmonie wreed verstoord. Jammer, het was net gezellig. Er volgt een uitermate sportieve set tussen de twee uiterste windhoeken van dit land waarbij we ons helaas weer over moeten geven bij 25-19 aan dit team dat op de 3e plaats in de competitie staat. Geen schande, maar ook geen reden om al bij voorbaat te verzanden in gejank. Kom op strijders, laat je tandvlees zien en val aan.
3e set
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Huppakee 1-0, huppakee 2-0. De toon is gezet en ons team ligt op ramkoers. Bij 10-5 in ons voordeel schreeuwen de 5 Groningse supporters de longen tevergeefs uit hun lijf, maar de beer is hier los. En terwijl ons team deze set wint met 25-22 neemt het Limburgse publiek zelfs de scheepsbel over van de Groningse supporters en overstemmen ze de kerkklokken in Linne. Wat gaaf om hier bij te zijn.
4e set
Over en weer, om en om, op en neer. Pas vanaf 5-5 weten de noordelingen een lichte voorsprong te verkrijgen, maar je ziet het vaalwit in hun ogen. Ze zijn er niet gerust op. Dit gaat pijn doen. Hier waren ze niet voor gekomen. Bij het publiek dichtgeknepen billen, beslagen brillen en op het veld een groep gemotiveerde spelers die het vandaag echt willen. Wederom is men de Lycurgussen de baas en pakt men de set met 25-19.
5e set
De bookmakers hebben hun nagels afgebeten of zelfs in hun broek………. De teams zijn aan elkaar gewaagd, als kauwgum plakken ze aan elkaar, maar er kan er maar een winnen. Bij de wissel staan we nog een punt achter, maar dat blijkt niet relevant te zijn. Bam, bam, bam, bij 15-11 schreeuwt het publiek: ‘ GRINTA, BRINTA, havermout, Groningen is out.’
The longer it takes, the stronger they get, retteketet.
Op de foto deze keer Louis. Wie? Louis, hij zal ongetwijfeld de nieuwe voorzitter zijn in het jaar 2066.
Verslag Thijs Vossen
Foto 1 Kim Schlechtriem
Foto 2 Stephanie Beunen (moeder Louis)

Deel dit bericht:

SPONSORS