Underdog geen kans

Numidia/VC Limac heren 1 tegen Active Living Orion heren 1

Linne, 14 november 2021

Het team uit de Achterhoek staat er verdraaid goed voor in de competitie. Wij zijn daarentegen vandaag de underdog, maar Guido Gortzen heeft ons team goed weten op te peppen voor deze wedstrijd. De mannen ogen strijdvaardig, in elk geval op de livestream. Publiek is immers niet meer toegestaan vanwege C…………WTF, laten we eens gek doen en in dit verslag het publiek gewoon toelaten.

De fictieve tribune zit afgeladen vol en het gejuich is ongekend. Buiten op de parkeerplaats staat de lokale schutterij, de fanfare, de harmonie, het zangkoor en gilde van de Heilige Ambrosius. Werkelijk iedereen is er: de pastoor, de burgemeester, de gouverneur, Beppie Kraft, Andre Rieu, Rowwen haze, Chantal Janzen, Lex Uiting, zelfs Huub loopt van Stapel. Vlaggen, vaandels, trommen, toeters, vuurwerk. Wat een spektakel, wat een opkomst.

1e set
Terug naar de realiteit. Onze mannen bevinden zich in de comfortzone van een keiharde professionele tegenstander. Qua lengte zijn de teams nog redelijk aan elkaar gewaagd, opgeteld meten onze mannen 25,24 meter en de tegenstander 25,58 meter. Het zijn niet de statistieken die de data-analisten registreren, maar leuk om te weten toch?
Er is geen sprake van aftasten, verkennen of proberen. Vanaf het eerste fluitsignaal wordt het spel snoeihard gespeeld. Het lijkt wel een snelkookpan en de live stream smeult er van. Tv’s branden hier en daar in de huiskamer door. Het 1e team tegen het 11e team uit de competitie. Verschillen kunnen niet groter zijn en de uitkomst van de set helaas ook niet. We verliezen de set met 25-15.

2e set
Waar halen onze mannen de moed vandaan? Weer die servicedruk, smashdruk, mentale druk. Het is oprecht ‘eusen & pokkel’n’ op zijn Achterhoeks voor onze mannen en geen tijd om te nöhlen. Als er een incasseringsvermogensbelasting geheven werd in Nederland betaalde de club zich scheel. Onze mannen gingen fier van start en pakten meteen een aantal punten, maar dat was onvoldoende om voor te blijven. We verliezen ook deze set met 25-17.

3e set
Wat moeten we er van zeggen. Eerlijk is eerlijk. Ondanks dat onze toppers lang kunnen bijblijven, schieten ze te kort tegen deze tegenstander. Is het een schande? Nee, zeker niet. Had men het beter kunnen doen? Ongetwijfeld. Houden we hoop? Absoluut. Maar om een lange analyse kort te maken, we verloren deze set helaas ook met 25-14.
Bij het naar buiten lopen van ons denkbeeldige publiek spreken we Max Verstappen die vandaag toevallig aan het toeren was en even aan kwam. ‘Weet je, zonder ervaring in het grind, is er niemand die wint’. Andre Rieu vult het aan met de wijze woorden: ‘Ik speelde ook niet vanaf dag één de eerste viool’.

Verslag Thijs Vossen
Foto Kim Schlechtriem

Deel dit bericht:

SPONSORS