Tweede zege oprij

Numidia TopVolleybal Limburg heren 1 tegen VoCASA heren 1.
Nijmegen, 15 december 2021

Herman Brood en Henny Vrienten zongen ooit: ‘Als je wint heb je vrienden, rijen dik, echte vrienden’. Na de wedstrijd van vorig weekend waren de complimenten die het team ontving mierenzoet. De lat ligt dan ook torenhoog voor onze mannen, die vandaag spelen tegen VoCASA in Nijmegen. De clubkleur aldaar is paars. De term #huppaars is zelfs gegroeid naar een fan-merk. Leuk, daar werkt deze verslaglegger graag aan mee. Let me think.   

1e set
De eerste klap is (g)een daalder waard voor de #huppelaars. Numidia TopVolleybal is super georganiseerd en de nieuwkomers in ons team hebben de vleugels meegenomen die vorige week ook al zorgden dat de zwaartekracht het verloor van wilskracht. Flats, pats, klats…. Nijmegen dik in de rats. Nog een time-out bij 12-7 in hun nadeel, maar het tij is niet te keren. Er lijkt wel berusting bij de #luiaards.Veel fouten in de service en topspel bij ons zorgen voor een snel einde van deze set waarbij we winnen met 25-20. Heerlijk dat gevoel. Vasthouden jongens. In ieder van jullie schuilt deze week een kleine Max, zet hem ook maximaal in. 

2e set
Wordt deze set het tegenovergestelde resultaat van de vorige set? Onze mannen ploegen weliswaar met hun handen het hele veld om, alsof ze truffels aan het zoeken zijn, maar de mannen uit Nijmegen zijn wakker geworden en ruiken ook bloed. Ze zijn in de flow en komen al snel 4 punten los te staan. De chauffeur en de staf van Numidia TopVolleybal maken echter zoveel geluid op de verder verlaten tribune dat ze het op het keizer Karel Plein in Nijmegen horen rommelen. Burgemeester Bruls overweegt een noodverordening in te zetten. Het werkt echter in ons voordeel en onze mannen blijven er ook echt voor gaan, maar komen verdorie ook niet bij. Bij 22-18 wordt de wedstrijd om een vage reden kort stilgelegd. Wordt de zaal ontruimd? Komt de Nijmeegse vierdaagse 2022 nu al voorbij? Bruls, Hugo of Mark in de buurt? Wim gaat de bus alvast starten, maar nee het spel is weer op de wagen. De #hoppapaards gaan in galop naar het einde en springen over de waterbak bij 25-21. Onze mannen hebben het nakijken.  

3e set
De set start wat grimmig, maar het eerste punt gaat toch echt naar ons. Goed zo mannen, niet zeiken, maar kansen kijken. Het 2e punt pakken we ook en we zijn weer actief op truffeltocht. Teams volgen elkaar op de voet en geven geen strobreed bij. Het geluksgetal 7-7 geeft geen inzicht. Cruijff zou zo maar gezegd kunnen hebben: ‘Voor is geen achter en achter is geen voor’. De #gelukaards blijven voor en bepalen het spel. Bij 15-10 kiest ons team duidelijk voor de strategie alles of niets en neemt behoorlijke risico’s wat zich terugbetaalt door bij te blijven, maar passeren ze de #snotteraards ook? Bij 20-16 (slik) fronst Guido zichtbaar zijn ogen die gelukkig niet kunnen doden. De tegenstander reageert er wel paniekerig op met enkele fouten en we weten op 20-20 te komen. Kom op mannen, sla ze de Waal in. 23-23, 24-24, 25-25, 26-26, #uitdiekaars met 28-26 in ons voordeel.    

4e set
‘Volleybal is niet moeilijk, maar simpel volleybal dat is wel moeilijk’ zegt de commentator ter plaatse. Mogelijk een verre achterneef van Cruijff? Ondanks wat gelukballetjes bij de Gelderlanders en een duidelijke ‘voudt’ bij de ‘scheidsslechter’ over een lijn die flexibel blijkt te zijn, laten onze mannen niet los. Zelfs als ze achter staan met 10 tegen 15 geven ze geen krimp. Bij elk punt een feestje in Limburg. Waanzinnige rally’s en de nodige brievenbusballen verder wordt deze set in ons voordeel afgerond met 25-19. Helaas voor #tussendebenenstaarts. #Grinta voor ons.

Verslag Thijs Vossen 
Foto Andrew Hendrikx

Deel dit bericht:

SPONSORS