Heren 1 kan niet stunten

Numidia/VC Limac heren 1 tegen Amysoft Lycurgus heren 1
Groningen, 6 november 2021

Respect voor onze krijgers die met de bus naar Groningen zijn gegaan. Vier uur en een kwartier rijden met Wim als chauffeur. Er gaat niets boven Groningen volgens de noordelingen. Fakenews, de wereld is rond en je komt vanzelf weer in Limburg uit. Tot zo ver het goede nieuws. 

Met 12 punten uit 5 wedstrijden hebben de Groningers een meer riante start dan de Limburgers met 1 punt uit 4 wedstrijden. Geen man over boord en zeker geen schande. Men is net nieuw in de Eredivisie en loopt nog warm. Gelukkig is de bus er naartoe niet warm gelopen en kan de wedstrijd op tijd beginnen.

1e set
Het verschil is minimaal tussen de teams. Over en weer slaan ze er op los en vliegen de ballen, en zelfs de reclameborden, in het rond. Wat een kracht. Vanaf 12-12 pakt Groningen de kop, maar Numidia/VC Limac spijkert steeds weer keurig bij en eenmaal boven de 20 is de set nog steeds verre van onbeslist. Pas op het einde weet Groningen het verschil te maken door betere aanvallen en wint de set met 25-23.

2e set
Op zijn Gronings hebben we ‘n kloet in de strotte’ als we zien hoe de set helaas verloopt. De speaker heeft het al snel over het gas dat flink is ingetrapt. Vreemd, want wij maar denken dat men er gestopt is met de gaswinning. Duidelijk is wel dat de surfdruk vanuit Groningen fors toeneemt en onze passes in kracht afnemen wat zich direct vertaalt in een slechte score. Als de noordelingen al bij de big points boven de 20 komen is Numidia/VC Limac pas in zicht van de 10. Naast de surfdruk heeft het team deze week ook last van een aantal geblesseerden wat ook niet in het voordeel werkt. Ons geluk zit vandaag niet in een klein hoekje en we verliezen de set dan ook met 25-13.

Limburg laat je zien en horen!!! Even een oproep aan alle volleybalfans in Limburg. Het is na 33 jaar dat de Limburgse mannen weer Eredivsie spelen. Bij deze een herhaalde oproep aan iedereen om het team op alle denkbare manieren te volgen en te steunen. Natuurlijk zijn ze in Linne apetrots dat het daar ooit begonnen is, maar dit sportief cadeau kan door meer supporters worden uitgepakt in Limburg. We vergeven het iedereen dat je niet naar Groningen bent gereden, maar laat je zien en laat je horen bij de thuiswedstrijden.    

3e set
Onze mannen laten zien dat ze kunnen incasseren en beginnen met hernieuwde energie. De Groningers maken volgens de speaker al bij 7-7 meer fouten dan de eerste en tweede set bij elkaar. Guido Gortzen ziet zijn kans en vraagt een time-out aan bij 9-7 in ons nadeel. 
Helaas begrijpen de Groningers ook dat men hier niet is gekomen om te borduren of te kantklossen. Men pakt door en maakt de set af met 25-15.

Het is niet anders. Laten we koersvast blijven en elke wedstrijd leren en groeien. De grote kanshebbers die dit jaar de competitie kunnen winnen zijn de revue nu bijna gepasseerd in deze eerste wedstrijden van het seizoen. De volhouder wint altijd.  

Verslag Thijs Vossen
Foto Wiek Vaassen

Deel dit bericht:

SPONSORS