Geen drie op rij

Numidia Topvolleybal Limburg heren 1 tegen Computerplan VCN Capelle heren 1 aan de IJssel (18 december 2021)

De teams troffen elkaar al eerder in deze competitie. Uitslag was toen: 1e set verloren, 2e set gewonnen, 3e set verloren, 4e set gewonnen 5e set verloren met 13-15. Kortom, geen flauw idee waar deze wedstrijd nu naar toe gaat. #Gasopdielollie.

1e set
Het begin is lastig. Jesse Kling raakt al meteen geblesseerd en moet zelfs naar het ziekenhuis voor een hechting in zijn hand. Het team krijgt bij gebrek aan concentratie 4 punten tegen, maar spiegelt gelukkig weer bij 5-5. Even nog wat onzekerheid over het vervolg, maar vanaf 9-9 gaat het bergopwaarts voor onze mannen en vechten ze voor elk punt wat zich uitbetaalt in een mooie voorsprong. Een stevige set waarbij ook Wouter Timmermans behoorlijk moet incasseren met een bloedneus tot gevolg. Het mag de pret niet drukken en de set wordt redelijk gemakkelijk gewonnen met 25-19.


2e set
Er lijkt bij de Limburgers een ander team te staan dan enkele weken geleden. VCN lijkt de voorspelling van de bookmakers al in hun strategie te hebben verwerkt en ziet score na score lijdzaam aan. Let op, ik schreef ‘lijkt’, want niets is minder waar. Na een rommelig intermezzo weet de tegenstander de wedstrijd toch ook weer bij de kop te pakken bij 15-15. Even waant men zich gelijk, maar
Numidia Top Volleybal Limburg tikt als eerste de grote punten aan en laat niet meer los en wint de set gemakkelijk met 25-19.  

Even een reclamemomentje. Nog op zoek naar een kerstmenu voor de komende dagen? Men neme:

1 kilogram bestuur met visie;
1 pond vrijwilligers;

3 liter sponsoren;

1 snufje coach;

een handvol oude rotten;

naar smaak, meerdere jonge honden toevoegen;

een forse inzet op teamontwikkeling;


Vervolgens 45 minuten in de oven op 200 graden en smullen maar van de volgende wedstrijd. Oeps een cruciaal ingrediënt vergeten. Blind vertrouwen bij de fans.

3e set
Aan het einde van de 2e set werd Guido Gortzen een azijnzeiker genoemd door de presentator omdat hij net als het team voor elk punt aan het knokken was. Weet je? We lachen ermee, dit is de nieuwe spirit. Weg met de bescheidenheid, elk punt moet bevochten worden, dat weet elk team in de Eredivisie. Onze trots blijft ondertussen voor tot 9-9, maar dan wordt het stuivertje wisselen. Om en om tot 21-21 Men kijkt elkaar steeds indringender aan. Wie knippert er het eerst met de ogen? Verdorie, VCN pakt door en maakt de set af met 21-25 in ons nadeel.


4e set
Zoals bij de start al werd aangegeven, het kan nog alle kanten op. Nu blijft ons team achter tot 6-6 en 7-7, waarna het getrut over en weer wederom lijkt te beginnen. Guido vraagt een time-out aan om dit te voorkomen. Na nog wat herhaald geneuzel bouwen onze mannen ondanks de nodige ‘magere hein’ momenten genoeg vet op de ribben op, om als eerste de 20 aan te tikken. Wederom gaan de gladiatoren zij aan zij richting het einde en ik kan er helaas niets anders van maken dan dat de set toch in ons nadeel uitpakt met 24-26.


5e set
Waar we in de eerste wedstrijd dit seizoen tegen deze tegenstander ook in een 5e set terechtkwamen met in eerste instantie 7-0 in ons voordeel, gebeurt nu het tegenovergestelde. Bij het wisselen van het veld staat VCN met 8 punten voor tegen 2 punten bij ons. Alles kan nog gebeuren, maar helaas niet vandaag. We komen wel nog aardig bij, maar verliezen de set uiteindelijk met 15-10 in ons nadeel en daarmee de wedstrijd.


Nog een laatste poging, wij hebben 105 punten binnengehaald en VCN 103? Helaas ‘system says no’. 

#westaanachteronsteam
#blijfgezond

#lockdownvoeljenietdown


Verslag Thijs Vossen
Foto Andrew Hendrickx


Deel dit bericht:

SPONSORS